Om alle inhoud te kunnen zien hebt u de actuele versie van Adobe Flash Player nodig.

Startpagina  Nieuws  Profess ontw leraren Leren van binnenuit Over Fred Korthagen Kernreflectie Cursussen Cursus Krachtgericht coachen Cursus Zijnsgericht coachen Cursus Reis van de Held Individuele coaching Publicaties Sleutelartikelen Sleutelartikelen 2 Publicaties0 Publicaties1 Publicaties2 Publicaties3 Publicaties4 Publicaties5 Publicaties6 Pedagogisch manifest Boek Krachtgericht coachen Boek Zijnsgericht coachen Boek-event Regelingen Contact Afscheidsrede Supervisiegroep KC Supervisiegroep ZC Nelleke Mazereeuw Inspiratiebronnen Privacyverklaring Engelstalige Startpagina ENGELS The professional dev ENGELS Core reflection ENGELS Publicaties ENGELS Publicaties 2 Teamflow 

Nieuws

KORTHAGEN

Opleidingen

KORTHAGEN

Opleidingen

ProefschriftTom Browning van Indiana University (VS) volgde bij Fred Korthagen een cursus 'core reflection', die enkele jaren geleden gegeven werd in Oregon. Tomj heeft vervolgens zijn promotieonderzoek op dit thema gericht en is nu gepromoveerd op een studie naar de ontwik-keling van beginnende leraren die door hem gecoacht werden met behulp van 'core reflection coaching' (krachtgericht coachen). Over het onderzoek verscheen een artikel: Fred en Tom schrijven nu samen nog een artikel n.a.v. Toms proefschrift.

Meer nieuws

Wetenschappelijk traject voor leraren van het Van Lodenstein CollegeOp het Van Lodenstein College in Hoevelaken is in de afgelopen anderhalf jaar een uitgebreid wetenschappelijk traject verzorgd voor docenten die opteerden voor een functie als LD-docent. Het verzoek voor het verzorgen van dit traject kwam binnen bij Korthagen Opleidingen. Omdat Fred Korthagen zelf een volle agenda had, heeft dr. Niels Brouwer het grootste deel van dit traject verzorgd, waar-onder een praktijkonderzoek; ook Fred leverde bijdragen.De directie van het Van Lodenstein College schreef ons:"Na anderhalf jaar hebben we net voor de kerstvakantie het scholingstraject kunnen afronden. We zijn uitermate tevreden over de manier waarop Niels met ons communiceerde. Er werden hele duidelijke verwachtingen wederzijds uitgesproken en deze zijn ook nageleefd. Door de samenwerking van Niels met Fred hebben we als directie van meet af aan de overtuiging gehad dat er gewerkt is aan de vereiste scholing maar ook aan de ontwikkeling van onze school. We hebben geconstateerd dat dit opleidingstraject onze collega’s verder geholpen heeft in hun professionele ontwikkeling. Het mooie van dit traject is ook dat het gedane onderzoek direct toepasbaar is in de klas."Het directieteam van het Van Lodenstein College, Heimen Klaassen enEric van der Poel, Hoevelaken, 23 januari 2018.In de video hieronder: een terugblik door één van de deelnemende docenten, Jan-Willem van der Laan

Reflectie in Japan Reflectie en 'reflective teaching' zijn in Japan in opkomst, waarbij men zich sterk baseert op het werk van Fred Korthagen, bijv. zijn boek Linking practice and theory, dat in het Japans vertaald is. Op 19 februari jl. kwam een groep oplei-ders en studenten naar Utrecht voor een workshop over reflectie, gegeven door Fred.

We zijn wat we denken. Alles wat we zijn komt voort uit onze gedachten. (Boeddha)

Stripboeken over onderwijs In Japan bestaan allerlei stripboeken over onderwijskundige onderwerpen, bedoeld voor leraren en studenten in de lerarenopleiding.Hier staat een plaatje uit zo'n boek, dat gaat over reflecteren.


https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0742051X17303232 

|

|