Om alle inhoud te kunnen zien hebt u de actuele versie van Adobe Flash Player nodig.

Startpagina  Nieuws  Profess ontw leraren Leren van binnenuit Over Fred Korthagen Kernreflectie Cursussen Cursus Krachtgericht coachen Cursus Zijnsgericht coachen Cursus Reis van de Held Individuele coaching Publicaties Sleutelartikelen Sleutelartikelen 2 Publicaties0 Publicaties1 Publicaties2 Publicaties3 Publicaties4 Publicaties5 Publicaties6 Pedagogisch manifest Boek Krachtgericht coachen Boek Zijnsgericht coachen Boek-event Regelingen Contact Afscheidsrede Supervisiegroep KC Supervisiegroep ZC Nelleke Mazereeuw Inspiratiebronnen Privacyverklaring Engelstalige Startpagina ENGELS The professional dev ENGELS Core reflection ENGELS Publicaties ENGELS Publicaties 2 Teamflow 

Boek Krachtgericht coachen

KORTHAGEN

Opleidingen

KORTHAGEN

Opleidingen

Het boek Krachtgericht coachen

Het boek Krachtgericht Coachen beschrijft op een toegankelijke manier hoe het psychologisch kapitaal van mensen aangeboord kan worden. Het boek biedt praktische aanwijzingen voor effectief coachen. Elk hoofdstuk bevat ook een kort overzicht van de wetenschappelijke onderbouwing van de aanpak.Van de achterflap:Hoe kun je als coach het beste halen uit mensen? Hoe kun je ervoor zorgen dat er een duurzame ontwikkeling ontstaat waarin zij hun kwaliteiten optimaal inzetten en hun idealen bereiken? Dit op de coachingspraktijk gerichte boek beschrijft een effectieve coachingsmethode, gericht op het optimaal benutten van het ‘psychologisch kapitaal’ van mensen. In krachtgericht coachen worden elementen uit verschillende benaderingen gecombineerd tot een aanpak die diepgaand leren en effectief functioneren bevordert. De essentie daarvan is het afstemmen op idealen en kernkwaliteiten, maar ook de bewustwording en het aanpakken van interne belemmeringen. De aanpak wordt wetenschappelijk onderbouwd en met vele voorbeelden en oefeningen geïllustreerd.

Enkele reacties van lezers:- Inspirerend. - Concreet.- Morgen meteen toepasbaar.- Ik geniet van het boek.- Heel toegankelijk en met veel relevante praktijkvoorbeelden en oefeningen.- Het boek heeft me veel gebracht.- Knappe prestatie om uit de vele theorieën/therapieën zo'n overzichtelijk methodisch 'verhaal' te maken.- Met veel genoegen het boek gelezen, vooral omdat het zo helder geschreven is.- Voor mij een bron om mijn eigen coachingsvaardigheden en inzichten te verdiepen.- Een geweldig boek!

Officiele uitreiking van het eerste exemplaar door de uitgever op de boekpresentatie (29 april 2015)

Veelgestelde vragen over het boek

Zoals vermeld in het boek, vindt u hier antwoorden op veelgestelde vragen. De 15 vragen zijn van uiteenlopende aard. Ze komen regelmatig naar boven bij coaches die met de aanpak (willen) werken. We geven antwoord op deze vragen en verwijzen af en toe naar de paragrafen in het boek Krachtgericht Coachen die meer achtergrond bieden bij het antwoord.

Droom geen kleine dromen, want die inspireren niet (Goethe)

Het model vankernreflectie en krachtgericht coachen

Titel: Krachtgericht coachenAuteurs: Fred Korthagen & Ellen NuijtenUitgever: Boom-Lemma ISBN-nummer:978-94-6236-545-2


https://www.managementboek.nl/boek/9789462365452/krachtgericht-coachen-fred-korthagen?affiliate=6189 https://www.managementboek.nl/boek/9789462365452/krachtgericht-coachen-fred-korthagen?affiliate=6189 

|

|