Om alle inhoud te kunnen zien hebt u de actuele versie van Adobe Flash Player nodig.

Startpagina  Nieuws  Profess ontw leraren Leren van binnenuit Over Fred Korthagen Kernreflectie Cursussen Cursus Krachtgericht coachen Cursus Zijnsgericht coachen Cursus Reis van de Held Individuele coaching Publicaties Sleutelartikelen Sleutelartikelen 2 Publicaties0 Publicaties1 Publicaties2 Publicaties3 Publicaties4 Publicaties5 Publicaties6 Pedagogisch manifest Boek Krachtgericht coachen Boek Zijnsgericht coachen Boek-event Regelingen Contact Afscheidsrede Supervisiegroep KC Supervisiegroep ZC Nelleke Mazereeuw Inspiratiebronnen Privacyverklaring Engelstalige Startpagina ENGELS The professional dev ENGELS Core reflection ENGELS Publicaties ENGELS Publicaties 2 Teamflow 

Cursus Krachtgericht coachen

KORTHAGEN

Opleidingen

Life is not a problem to be solved, but a mystery to be lived

Open-inschrijvingscursus Krachtgericht coachen

FocusDeze tweedaagse basiscursus sluit aan bij de inhoud van het boek Krachtgericht Coachen. Deelnemers vergroten hun effectiviteit in het aanboren van de kwaliteiten en talenten van mensen in allerlei typen organisaties en het helpen aanpakken van belemmeringen. De cursus vormt een op zichzelf staand geheel. Het is niet noodzakelijk om het boek Krachtgericht Coachen tevoren te lezen. Inhouden/competentiegebieden1. Leerprocessen ondersteunen via het Broaden and Build Model (Fredrickson)2. Opsporen en hanteren van kwaliteiten, idealen en belemmeringen3. Benutten van de dimensies van denken, voelen, willen bij reflectieprocessen4. Werken met verschillende lagen in de persoon middels het ui-model en versterken van afstemming tussen de lagen5. Feedback geven op de verschillende ui-lagen, o.a. kernfeedback geven6. Belemmerende versus helpende overtuigingen herkennen en ermee werken7. Destructieve zelfbeelden transformeren naar ondersteunende zelfbeelden8. Flow in leerprocessen stimuleren9. Bewust hanteren van het contactprocesWerkwijzeDe werkwijze in de tweedaagse cursus is praktisch en concreet. Theorie en praktijk worden steeds verbonden.

De doelgroepDe doelgroep is breed: coaches, opleiders, trainers, consultants, begeleiders in de zorg en welzijn, medewerkers en leidinggevenden in de profit- en non-profitsector, docenten en mentoren in het onderwijs. Enige basiskennis over coaching wordt bekend verondersteld.CursusleidingDe cursus wordt gegeven door Fred Korthagen en een co-trainer uit het netwerk van trainers Krachtgericht coachen.CursusprijsDe cursusprijs bedraagt € 675,- voor de tweedaagse cursus (incl. koffie, thee, 2x lunch en reader), exclusief eventuele overnachting. Cursusdata: Tweedaagse cursus op 21 en 22 september 2018, midden-Nederland. Deze cursus is inmiddels VOLGEBOEKT. Plaatsing op de wachtlijst is mogelijk. (Stuur ons een berichtje met een verzoek daartoe). Er zijn nog plaatsen beschikbaar in de volgende cursus:

Volg ons op twitter:@korthagen

Enkele artikelen over Krachtgericht coachen:

EvaluatiesDe cursus scoort steeds tussen 4,8 en 5,0 op een vijfpuntsschaal. Uit de evaluaties:- Ontzettend veel geleerd, zowel voor mezelf als voor mijn werk.- De cursus leverde mij inzicht in mijn eigen kracht en mijn belemmeringen.- Ik heb veel geleerd van het daadwerkelijk oefenen van krachtgericht coachen.- Ik kreeg veel nieuwe inzichten en handvatten die ik direct kan toepassen. - Fijn afwisselend. De tijd vloog!

Theorieën en benaderingen die ten grondslag liggen aan Krachtgericht coachenTheorieen over professionele ontwikkelingPositieve psychologieDiamantbenadering van AlmaasRationeel-emotieve therapie (RET)Presence en Theory U (Senge, Scharmer)Oosterse wijsheidstradities (o.a. mindfulness)Gestalt Opstellingenwerk Psychosynthese Acceptance and commitment therapy (ACT)NLP

Drie deelnemers aan het woord

Volg ons op twitter:@korthagen

Volg ons op twitter:@korthagen

Tweedaagse cursus op 23 en 24 november 2018, midden-Nederland.


https://www.managementboek.nl/boek/9789462365452/krachtgericht-coachen-fred-korthagen?affiliate=6189 

|

|