Om alle inhoud te kunnen zien hebt u de actuele versie van Adobe Flash Player nodig.

Startpagina  Nieuws  Profess ontw leraren Leren van binnenuit Over Fred Korthagen Kernreflectie Cursussen Cursus Krachtgericht coachen Cursus Zijnsgericht coachen Cursus Reis van de Held Individuele coaching Publicaties Sleutelartikelen Sleutelartikelen 2 Publicaties0 Publicaties1 Publicaties2 Publicaties3 Publicaties4 Publicaties5 Publicaties6 Pedagogisch manifest Boek Krachtgericht coachen Boek Zijnsgericht coachen Boek-event Regelingen Contact Afscheidsrede Supervisiegroep KC Supervisiegroep ZC Nelleke Mazereeuw Inspiratiebronnen Privacyverklaring Engelstalige Startpagina ENGELS The professional dev ENGELS Core reflection ENGELS Publicaties ENGELS Publicaties 2 Teamflow 

Cursus Reis van de Held

KORTHAGEN

Opleidingen

De Reis van de Held (niveau 3)

Dit intensieve traject is een vervolg op de cursus Zijnsgericht Coachen en bestaat uit vijf dagen in een groep van maximaal 18 deelnemers. De focus ligt op - in verbinding met de wereld om je heen - (nog meer) worden wie je bent, door te leven vanuit jouw persoonlijke missie en het leren hanteren van fundamentele obstakels en demonen op je weg. De deelnemers leren anderen te ondersteunen bij dit individuatieproces. De cursus wordt gegeven door Fred Korthagen en Ellen Nuijten.Het themaIeder mens komt in zijn leven het spanningsveld tegen tussen aanpassing aan de omgeving en het autonoom vormgeven aan wie hij of zij is. Hoe vind je op je levensweg - vanuit verbondenheid en autonomie - de koers die echt bij jou past? Hoe ga je om met tegenwerking en met je innerlijke demonen? Joseph Campbell noemde dit “De Reis van de Held” en zag die als het universele menselijke verhaal, met daarin bepaalde archetypische fases en verschijnselen.Doel en opbrengstenDeelname aan deze cursus vergroot de effectiviteit van de deelnemers in hun dagelijks functioneren, zowel in werk als privé. De cursus biedt een ‘landkaart’, met inzichten over de verschillende stadia in de reis van de held en een verscheidenheid aan praktische aanpakken die helpen om je af te stemmen op de roep van de kern en belemmeringen te overwinnen. Deze kun je ook gebruiken om anderen te ondersteunen op hun reis.

Great things never happen in comfort zones

De doelgroepHet traject is geschikt voor coaches die diepgaand en transformatief met mensen willen werken, voor professionals die op zoek zijn naar hun eigen diepste kracht en deze bij anderen willen aanboren. Een vereiste is dat deelnemers eerder de cursus Zijnsgericht Coachen hebben afgerond.Evaluaties De drie vorige cursussen scoorden gemiddeld 4,9 à 5,0 op een vijfpuntsschaal! Data: De volgende cursus wordt gegeven op: 14 en 15 september, 12 oktober, 16 november en 14 december 2018.Plaats: een conferentiecentrum in het midden van het land. Cursusprijs: € 1395,- voor het hele traject, incl. koffie, thee, lunches en reader. Hierbij is geen overnachting inbegrepen.Er is 1 plaats vrijgekomen in deze cursus. Schrijf je snel in! Of stuur ons een berichtje als je geinformeerd wilt worden over de volgende cursus (waarschijnlijk in het najaar van 2019).

Joseph Campbell beschreef de twaalf fasen van “De Reis van de Held” (zie de figuur rechts) en zag die reis als een metafoor voor het universele menselijke verhaal, met daarin bepaalde archetypische fases en verschijnselen. De mythologische Reis van de Held vinden we terug in vele verhalen uit alle tijden, zoals de Odyssee en het boek “De Alchemist” van Paulo Cuelho, en ook in vele films. Steeds weer keren thema’s terug als het volgen van de lokroep, het stappen over de grens van het vertrouwde, het gevecht met draken en demonen, het krijgen van onverwachte hulp, maar ook het herhaaldelijk ‘getest’ worden. En uiteindelijk de terugkeer naar huis, ogenschijnlijk terug bij af, maar in het bezit van het levenselixer, getransformeerd, op zo’n wijze dat ook anderen daar profijt van kunnen hebben.

12 fasen in de Reis van de Held|

|