Om alle inhoud te kunnen zien hebt u de actuele versie van Adobe Flash Player nodig.

Startpagina  Nieuws  Profess ontw leraren Leren van binnenuit Over Fred Korthagen Kernreflectie Cursussen Cursus Krachtgericht coachen Cursus Zijnsgericht coachen Cursus Reis van de Held Individuele coaching Publicaties Sleutelartikelen Sleutelartikelen 2 Publicaties0 Publicaties1 Publicaties2 Publicaties3 Publicaties4 Publicaties5 Publicaties6 Pedagogisch manifest Boek Krachtgericht coachen Boek Zijnsgericht coachen Boek-event Regelingen Contact Afscheidsrede Supervisiegroep KC Supervisiegroep ZC Nelleke Mazereeuw Inspiratiebronnen Privacyverklaring Engelstalige Startpagina ENGELS The professional dev ENGELS Core reflection ENGELS Publicaties ENGELS Publicaties 2 Teamflow 

Cursus Zijnsgericht coachen

KORTHAGEN

Opleidingen

De vervolgcursus Zijnsgericht Coachen bouwt voort op de principes uit de cursus Krachtgericht Coachen. Centraal staan contact in het hier-en-nu en werken op de diepere lagen van het ui-model. De cursus bevordert universeel gewaarzijn, sensitiviteit, innerlijke wijsheid en vitale energie, op basis van inzichten uit de westerse en oosterse psychologie. Theorie en praktijk gaan hand in hand, evenals persoonlijke en professionele ontwikkeling.Het traject bestaat uit een tweedaagse, gevolgd door drie vrijdagen met in de tussenliggende periodes toepassing van het geleerde, lezen van literatuur en intervisie. De cursus wordt gegeven door Fred Korthagen en Ellen Nuijten.Enkele thema's:- Leren observeren van lichaamstaal en intuitief waarnemen- Mindfulness en presence en de verbinding met het dagelijks werk/leven- Egostructuren (vasana's) versus kernpotentieel- Integratie van denken, voelen, willen, doen en Zijn- Tastbaar/voelbaar maken van diepere kernwaarden, energieen en blokkades middels verschillende technieken uit de positieve psychologie, Gestalt, psychosynthese, de Diamantbenadering van Almaas en oosterse wijsheidstradities- De kracht van de kern laten doorstromen in de persoonlijkheid- Werken met imaginatietechnieken en opstellingen in de ruimte- Hanteren van overdracht en tegenoverdracht- Vertrouwen op het innerlijk weten en de creatiekracht van het universum

Cursus Zijnsgericht coachen (niveau 2)

Evaluaties De vorige drie cursussen Zijnsgericht Coachen scoorden bij de evaluatie gemiddeld maar liefst 4,9 op een 5-punts-schaal! Cursusprijs: € 1395,- (incl. cursusmateriaal, koffie, thee, lunches)Deelnemen? De eerstvolgende cursus is op vrijdag 28 en zaterdag 29 september 2018 en op de vrijdagen 2 november 2018, 7 december en 11 januari 2019. Er is 1 plaats vrijgekomen in deze cursus. Schrijf je snel in! De daarop volgende cursus zal plaatsvinden op de volgende data: 4 en 5 oktober 2019, 8 november 2019, 6 december 2019 en 17 januari 2020. Meer info en de mogelijkheid om in te schrijven verschijnt hier binnenkort.

Authentic transformation is not a matter of belief, but the death of the believer (Ken Wilber)

Relevante artikelen:

Centraal in de cursus Zijnsgericht coachen staan de drie B’s:1. Being: weten wie je bent en zijn wie je bent, met gebruikmaking van jouw unieke kwaliteiten;2. Becoming: je jouw toekomst herinneren en de beweging van binnenuit volgen;3. Barriers: omgaan met fundamentele externe en interne psychologische krachten (vasana's) die een belemmering vormen voor jouw weg.In de afstemming op de 3 B's zijn presence en mindfulness van belang. In de cursus leren de deelnemers via verschillende werkvormen om meer vanuit gewaarzijn aanwezig te zijn in het leven van alledag.

De 3 B's

Cursusdeelnemers aan het woord: VIDEO

Uit een e-mail van een deelneemster:"De cursus Zijnsgericht coachen is voor mij levens-veranderend geweest. Dat heb ik in januari al laten weten. Maar nu zijn we een jaartje verder en het effect is er nog steeds. Mijn leven is wezenlijk veranderd. En daar ben ik bijzonder dankbaar voor." (Heidi Verlinden)


https://www.managementboek.nl/boek/9789024407910/zijnsgericht-coachen-fred-korthagen?affiliate=6189 

|

|