Om alle inhoud te kunnen zien hebt u de actuele versie van Adobe Flash Player nodig.

Startpagina  Nieuws  Profess ontw leraren Leren van binnenuit Over Fred Korthagen Kernreflectie Cursussen Cursus Krachtgericht coachen Cursus Zijnsgericht coachen Cursus Reis van de Held Individuele coaching Publicaties Sleutelartikelen Sleutelartikelen 2 Publicaties0 Publicaties1 Publicaties2 Publicaties3 Publicaties4 Publicaties5 Publicaties6 Pedagogisch manifest Boek Krachtgericht coachen Boek Zijnsgericht coachen Boek-event Regelingen Contact Afscheidsrede Supervisiegroep KC Supervisiegroep ZC Nelleke Mazereeuw Inspiratiebronnen Privacyverklaring Engelstalige Startpagina ENGELS The professional dev ENGELS Core reflection ENGELS Publicaties ENGELS Publicaties 2 Teamflow 

Publicaties0

Publicaties over krachtgericht coachen en kernreflectieGeordend van meest recent tot ouder

EvaluatiesDe cursus scoort steeds tussen 4,7 en 5,0 op een vijfpuntsschaal. Uit de evaluaties:- Ontzettend veel geleerd, zowel voor mezelf als voor mijn werk.- De cursus leverde mij inzicht in mijn eigen kracht en mijn belemmeringen.- Ik heb veel geleerd van het daadwerkelijk oefenen van krachtgericht coachen.- Ik kreeg veel nieuwe inzichten en handvatten die ik direct kan toepassen.

Korthagen, F. & Nuijten, E. (2018). Zijnsgericht coachen: Van overlevingspatronen naar authenticiteit. Amsterdam: Boom.

Korthagen, F.A.J. (2017). Recente ontwikkelingen in het coachvak: Focus op kracht en mindfulness in actie. E-Magazine NOBCO, december 2017.Visser, L., Schoonenboom, J. & Korthagen, F.A.J. (2017). A field experimental design of a strengths-based training to overcome academic procrastination: Short- and long-term effect. Frontiers in Psychology, 8, Article 1949, 1-12. Korthagen, F. (2017). Inconvenient truths about teacher learning: Towards professional development 3.0. Teachers and Teaching: Theory and Practice, 23(4), 387-405.Korthagen, F.A.J. (2016). Van competentiegericht leren naar multi-level learning: Een focus op kwaliteit van binnenuit. In J. Schenning, R.J. Simons & T. Besieux (Red.), Mensenorganisaties: 2 4 evoluties onder de loep (pp. 107-120). Zaltbommel: Thema.Zwart, R. C., Attema-Noordewier, S., & Korthagen, F. A. J. (2015). A strength-based approach to teacher professional development. Professional Development in Education, 41(3), 579-596.Zwart, R., Attema, S. & Korthagen, F. (2015). Krachtgerichte professionele ontwikkeling van leraren in het primair onderwijs. Paper gepresenteerd op het VELON-congres, Arnhem.Ruit, P., Schoonenboom, J. & Korthagen, F. (2015). Het effect van het werken met kernkwaliteiten op welbevinden. Paper gepresenteerd op het VELON-congres, Arnhem.Ruit, P., Schoonenboom, J. & Korthagen, F. (2015). Het effect van het bewustworden en gebruiken van kernkwaliteiten op het zelfbeeld van leerlingen in het basisonderwijs. Paper gepresenteerd op de Onderwijsresearchdagen (ORD), Leiden.

Een focus op kwaliteiten en kracht Bij reflectie en in coachingsgesprekken is het startpunt vaak een probleem. Dat hoeft echter nog niet te betekenen dat de focus steeds op dat probleem blijft liggen en op het vinden van oplossingen. Die neiging heeft de menselijke geest wel, maar dit werkt vaak contraproductief. Fredrickson (2009) toonde aan dat de negatieve gevoelens die bij problemen horen, tunneldenken veroorzaken: je gaat denken binnen het kader van het probleem en daar kom je niet van in je kracht. Bovendien leidt deze aanpak vaak tot een oppervlakkige oplossing. Het is belangrijk dat nieuw handelen geworteld is in gevoelde innerlijke kracht. Men noemt dat het aanboren van het psychologisch kapitaal van mensen, soms gevisualiseerd door de metafoor van de diamant.

Positieve psychologie: een perspectief op kracht De positieve psychologie benadrukt het belang van positieve ervaringen en kernkwaliteiten (character strengths; Fredrickson, 2009). Die maken mensen krachtiger, creatiever en gemotiveerder, en daardoor uiteindelijk effectiever. Dit betekent: besteed veel aandacht aan successen en minder aan wat er mis gaat. Voor coaches (leraren) geldt: geef veel positieve feedback, liefst door kernkwaliteiten te benoemen. Dat gaat verder dan een compliment geven zoals ‘goed gedaan’. Het gaat om het zien en benoemen van kernkwaliteiten zoals flexibiliteit, inlevingsvermogen, analytisch vermogen, moed, creativiteit, enzovoorts (de facetten van de diamant). Kernkwaliteiten staan centraal in kernreflectie en krachtgericht coachen.Referentie: Fredrickson, B. (2009). Positivity. New York: Random House.

Nothing happens unless first a dream (Carl Sandberg)

Go to website in English

KORTHAGEN

Opleidingen


https://www.frontiersin.org/articles/10.3389/fpsyg.2017.01949/full 

|

|