Om alle inhoud te kunnen zien hebt u de actuele versie van Adobe Flash Player nodig.

Startpagina  Nieuws  Profess ontw leraren Leren van binnenuit Over Fred Korthagen Kernreflectie Cursussen Cursus Krachtgericht coachen Cursus Zijnsgericht coachen Cursus Reis van de Held Individuele coaching Publicaties Sleutelartikelen Sleutelartikelen 2 Publicaties0 Publicaties1 Publicaties2 Publicaties3 Publicaties4 Publicaties5 Publicaties6 Pedagogisch manifest Boek Krachtgericht coachen Boek Zijnsgericht coachen Boek-event Regelingen Contact Afscheidsrede Supervisiegroep KC Supervisiegroep ZC Nelleke Mazereeuw Inspiratiebronnen Privacyverklaring Engelstalige Startpagina ENGELS The professional dev ENGELS Core reflection ENGELS Publicaties ENGELS Publicaties 2 Teamflow 

Startpagina

Korthagen Opleidingen richt zich op onderzoek en verzorgt opleidingen en cursussen, workshops en lezingen, gebaseerd op kernreflectie, de positieve psychologie en principes uit Gestalt, NLP, de presence-benadering en de westerse en oosterse psychologie (o.a. mindfulness). De aanpak is gericht op talent-ontwikkeling en het aanboren van de kracht in mensen: wat zijn hun meest eigene kwaliteiten en talenten, wat is hun missie? Hoe kun je mensen helpen hun potentieel optimaal te benutten en belemmeringen te overwinnen? Hoe komen mensen (bijv. studenten en leerlingen) tot 'leren van binnenuit'? Onze centrale focus zijn cursussen in coaching op verschillende niveaus en cursussen gericht op het effectiever maken van leer- en groeiprocessen, op scholen (basis- en voortgezet onderwijs), instellingen voor hoger onderwijs, de welzijnssector, de reclassering, het bedrijfsleven, enzovoorts.Daarnaast doet Fred Korthagen, samen met collega's, internationaal georienteerd onderzoek. De wisselwerking tussen het onderzoek en de praktijkgerichte cursussen/workshops maken het werk van Korthagen Opleidingen evidence-based.Fred Korthagen werkt nauw samen met Ellen Nuijten en andere coaches, trainers en onderzoekers met specifieke expertise op het gebied van feedback geven, schoolontwikkeling, krachtgericht studeren, enzovoorts.

KORTHAGEN

Opleidingen

Fred Korthagen

Ellen Nuijten

Go to website in English

Onze cursussen trekken veel deelnemers. Kijk of er plaats is: 1. Basiscursus Krachtgericht coachen 2. Vervolgcursus Zijnsgericht coachen. 3. Cursus De Reis van de Held (niveau 3)

Op het VELON-congres 2018 gaven we een succesvolle work-shop Krachtgericht Leren, met docenten, opleiders en leerlingen! MEER NIEUWS

Hoofdthema's in het werk van Fred Korthagen:

Klik op het thema dat uw interesse heeft

Volg ons op twitter:@korthagen

KORTHAGEN

Opleidingen

De professionele ontwikkeling van leraren en de lerarenopleiding

Kernreflectie (core reflection)

Krachtgericht coachen

Leren van binnenuit op school

Recente artikelen: Lennart Visser doet een promotieonderzoek onder leiding van Fred Korthagen en Judith Schoonenboom (Universiteit van Wenen). Zij publiceerden gezamenlijk een artikel over de toepassing van krachtgericht coachen bij studenten met uitstelgedrag, de zgn. STOP-training:A field experimental design of a strengths-based training to overcome academic procrastination: Short- and long-term effect.

Fred Korthagen schreef recentelijk een artikel, getiteld: Recente ontwikkelingen in het coachvak: Focus op kracht en mindfulness in actie.Het artikel is gepubliceerd in het E-Magazine van de NOBCO (Nederlandse Orde van BeroepsCoaches), in december 2017.

© Het is niet toegestaan materialen van deze website zonder toestemming te vermenigvuldigen of te publiceren.

Algemene voorwaardenKorthagen Opleidingen

Aantal bezoekers van deze website sinds 1-4-2016

Op 30 november 2017 kreeg Fred Korthagen deQuality Award uitgereikt voor zijn verdiensten voor de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO).

Deze website trekt bijna 700 bezoekers per maand!

In het tijdschrift Coachlink Magazine nr. 8 staat Fred Korthagen centraal in de rubriek "Het nachtkastje van...."

NIEUW IN ONS AANBOD: In-company-trajecten gericht op het bevorderen van flow in leren en werken, op alle niveaus in organisaties.

Onze website is geheel vernieuwd.Klik HIER voor de nieuwe website met de meest recente informatie.

Nieuws:


https://www.frontiersin.org/articles/10.3389/fpsyg.2017.01949/full 

|

|