Om alle inhoud te kunnen zien hebt u de actuele versie van Adobe Flash Player nodig.

Startpagina  Nieuws  Profess ontw leraren Leren van binnenuit Over Fred Korthagen Kernreflectie Cursussen Cursus Krachtgericht coachen Cursus Zijnsgericht coachen Cursus Reis van de Held Individuele coaching Publicaties Sleutelartikelen Publicaties1 Publicaties2 Publicaties3 Publicaties4 Publicaties5 Publicaties6 Pedagogisch manifest Boek Krachtgericht coachen Boek Zijnsgericht coachen Boek-event Contact Afscheidsrede Supervisiegroep KC Supervisiegroep ZC Nelleke Mazereeuw Inspiratiebronnen Annuleringsregeling Engelstalige Startpagina ENGELS The professional dev ENGELS Core reflection 

Startpagina

Nieuws

Korthagen Opleidingen richt zich op onderzoek en verzorgt opleidingen en cursussen, workshops en lezingen, gebaseerd op kernreflectie, de positieve psychologie en principes uit Gestalt, NLP, de presence-benadering en de westerse en oosterse psychologie (o.a. mindfulness). De aanpak is gericht op talent-ontwikkeling en het aanboren van de kracht in mensen: wat zijn hun meest eigene kwaliteiten en talenten, wat is hun missie? Hoe kun je mensen helpen hun potentieel optimaal te benutten en belemmeringen te overwinnen? Hoe komen mensen (bijv. studenten en leerlingen) tot 'leren van binnenuit'? Onze centrale focus zijn cursussen in coaching op verschillende niveaus en cursussen gericht op het effectiever maken van leer- en groeiprocessen, op scholen (basis- en voortgezet onderwijs), instellingen voor hoger onderwijs, de welzijnssector, de reclassering, het bedrijfsleven, enzovoorts.Daarnaast doet Fred Korthagen, samen met collega's, internationaal georienteerd onderzoek. De wisselwerking tussen het onderzoek en de praktijkgerichte cursussen/workshops maken het werk van Korthagen Opleidingen evidence-based.Fred Korthagen werkt nauw samen met Ellen Nuijten en andere coaches, trainers en onderzoekers met specifieke expertise op het gebied van feedback geven, schoolontwikkeling, krachtgericht studeren, enzovoorts.

KORTHAGEN

Opleidingen

Fred Korthagen

Ellen Nuijten

Go to website in English

Onze cursussen trekken veel deelnemers en ze zitten snel vol. Om te zien of er nog plaats is, klik op de knop "meer info" bij de cursus die uw interesse heeft:1. Basiscursus Krachtgericht coachen 2. Vervolgcursus Zijnsgericht coachen. 3. Cursus De Reis van de Held (niveau 3)

We bieden een supervisiegroep Krachtgericht coachen aan (in totaal twee dagdelen), gericht op het verder oefenen met de methodiek, de verbinding met de eigen werkpraktijk en de toepassing op jezelf.

Hoofdthema's in het werk van Fred Korthagen:

Klik op het thema dat uw interesse heeft

Volg ons op twitter:@korthagen

KORTHAGEN

Opleidingen

De professionele ontwikkeling van leraren en de lerarenopleiding

Kernreflectie (core reflection)

Krachtgericht coachen

Leren van binnenuit op school

Recente publicaties: Het boek Zijnsgericht Coachen komt uit in november 2017. Het is een vervolg op het boek Krachtgericht coachen. Van de achterflap: Hoe kunnen aangeleerde overlevingspatronen overstegen worden? Zijnsgericht coachen helpt mensen om zich bewust te worden van ineffectieve gedragspatronen en zich te verbinden met hun authentieke kern.

Fred Korthagen publiceert veel in internationale tijd- schriften. Zijn recentste wetenschappelijke artikel biedt een overzicht van de ontwikkeling in het denken over het opleiden van leraren in de afgelopen decennia.

© Het is niet toegestaan materialen van deze website zonder toestemming te vermenigvuldigen of te publiceren.

Algemene voorwaardenKorthagen Opleidingen

Aantal bezoekers van deze website sinds 1-4-2016

In november 2017 komt ons nieuwe boek uit, getiteld Zijnsgericht coachen: Van overlevingspatronen naar authenticiteit.Hoe kunnen aangeleerde overlevingspatronen overstegen worden? Zijnsgericht coachen helpt mensen om zich bewust te worden van ineffectieve gedragspatronen en zich te verbinden met hun authentieke kern.

EENDAAGS CURSUS-EVENT naar aanleiding van het verschijnen van het boek Zijnsgericht coachen. Op vrijdag 1 december (9.30 - 17.00 uur). Thema: Van verlangen naar creatie.Lorem Ipsum

dolor sit amet

consetetur sadipscing

|

|